Praktijk van der Bend & Alkemade

 

Over huisartsenpraktijk Praktijk van der Bend & Alkemade

 

Dokter van der Bend

Laat ik mij voorstellen; in Den Haag geboren en getogen, ben ik na mijn middelbare school geneeskunde gaan studeren in Leiden. Na enkele jaren als militair arts te hebben gewerkt ben ik aan de huisartsenopleiding begonnen en heb die in 2003 afgerond. 


Wat ik bij patiëntenzorg belangrijk vind is dat medische problemen beter te begrijpen zijn als je ook de context van de patiënt kent; van familierelaties tot levensovertuiging. 


Met mijn groene vingers zorg ik in mijn vrije uurtjes voor de nodige ontspanning. Ik zie u graag op mijn spreekuur.

Dokter Alkemade 

Ik ben opgegroeid in Voorschoten en ben opgeleid tot huisarts in Leiden. Na een paar jaar als waarnemend huisarts te hebben gewerkt ben ik sinds 1-1-2018 werkzaam bij huisartsenpraktijk Veur. Sinds 1-1-2019 ben ik officieel praktijkhoudend huisarts en vorm ik samen met mijn collega van der Bend een duo. 

Ik probeer goed te luisteren naar mijn patiënten en samen tot een beslissing te komen. De palliatieve zorg heeft daarnaast mijn speciale aandacht. Tijdens mijn opleiding heb ik een extra cursus “palliatieve zorg” gevolgd.Het overdragen van kennis vind ik ook belangrijk, met veel plezier leid ik jonge dokters op.                     

Ik ben onafhankelijkhuisartslid van de calamiteitencommissie van Hadoks (huisartsenpost). Met mijn bijdrage probeer ik de huisartsenzorg in de regio beter en veiliger te maken.                                                                 

Mijn vrije uren besteed ik thuis met mijn gezin. Als het even meezit pak ik mijn fotocamera of de racefiets voor een tocht door de duinen.

 

Online afspraak maken

Contact opnemen

Openingstijden

  • Ma t/m vrij 8:00 t/m 17:00

Locaties